19 de febr. 2008

QUINA COLLSEROLA VOLEM?


MANIFEST

El desenvolupament urbanístic ofega Collserola, cal protegir-la declarant-la Parc Natural i assegurar que no se n'urbanitzi ni un pam més!
Collserola és un espai natural excepcional que cal preservar. Malgrat la proximitat a la ciutat de Barcelona i a d'altres pobles i ciutats del Baix Llobregat i del Vallès, avui encara conserva un mosaic divers d’espais forestals, agrícoles i de rieres. Aquests ens permeten gaudir d’uns ambients representatius dels nostres paisatges mediterranis i d'una diversitat insospitada d’espècies animals i comunitats vegetals.
Però tot això s’acaba, davant la permissivitat urbanitzadora de les administracions.
Les agressions actuals són incompatibles amb la conservació de l’espai natural de Collserola:
L'abús urbanitzador: s'urbanitza en tots els municipis de l'entorn de Collserola en els espais qualificats com a reserves de sòl per a habitatges o equipaments, especialment en zones agrícoles.
L'aïllament: les conseqüències de la urbanització no es limiten a la pèrdua d’espai, sinó que aïllen definitivament Collserola dels espais naturals propers com el parc natural de Sant Llorenç del Munt, el massís del Garraf-Ordal o la serralada de Marina.
La fragmentació: el túnel de Vallvidrera, les carreteres d'Horta, la Rabassada, i de Molins, el vial de Cornisa, així com els nous túnels, el túnel d’Horta i el túnel central o de Sant Medir, amenacen de convertir l'espai natural de Collserola en unes taques forestals aïllades entre vials i urbanitzacions.
La contaminació i la degradació: les cimenteres de Sant Feliu i de Montcada i Reixac, les extraccions (la mina Berta del Papiol i Sant Cugat), la xarxa elèctrica desmesurada, i la contaminació de les rieres, són alguns dels exemples que pateix Collserola i que les administracions no solucionen.
És necessari un nou marc de protecció de la serra de Collserola
És inadmissible que per desídia dels governants, les lleis urbanístiques vigents - el Pla general metropolità (PGM) aprovat fa més de 30 anys! - tinguin prioritat sobre els plans de protecció, com l'inoperant i feble Pla especial de protecció de Collserola (PEPCO). Per això no s’atura la febre urbanitzadora i especuladora a Collserola!
El nou marc de protecció que venim reclamant ha de garantir que Collserola continuï sent un espai natural privilegiat.
L'anterior govern de la Generalitat, l’agost de 2005, tot i haver-se compromès públicament a declarar Collserola Parc natural no ho ha fet. Han enganyat la ciutadania. Però sí que han aprovat noves promocions immobiliàries i actuacions agressives per Collserola.
És urgent declarar Collserola Parc Natural
Si vols pressionar per assolir aquest Parc Natural realment protegit, adhereix-te al manifest.