4 de febr. 2008

Èxit de la campanya contra l'ofensiva ultra-catòlica

El passat diumenge 27 de gener va tenir a lloc a Barcelona una jornada contra l'acte ultracatòlic de la Plataforma 'Pacte per la vida i la dignitat'.
El Col·lectiu Gai de Barcelona, Guerrilla Travolaka, JAG, Maulets, CAJEI i Endavant érem els col·lectius que sota el lema 'La família nuclear és radioactiva! Aturem l'ofensiva ultracatòlica!' convocàvem a concentrar-se davant les portes del Palau de Congressos de Montjuïc on tenia lloc l'acte ultracatòlic.

Moments abans, però, diversos activistes de Maulets i el JAG van entrar a la Sala d'Actes on havia d'iniciar-se una missa i diverses conferències contra l'avortament i d'incitació a l'homofòbia i a la transfòbia per a dur-hi a terme una acció.
Just en el moment en què començava la missa, cinc joves van pujar a l’escenari i desplegaren una pancarta en què podia llegir-se: “Les vostres llibertats són les nostres cadenes” en referència al títol de l'acte ultracatòlic 'Per la Vida, la Família i les Llibertats'. També es van mostrar diverses banderoles amb lemes en referència al dret a l’avortament 'Dret al propi cos' i contra l’homofòbia i la transfòbia.

Ràpidament, diversos segurates i personal d'organització van estripar la pancarta i van expulsar els activistes.
Durant la sortida, els assistents a l’acte els van proferir insults com “assassins” o “maricons” mentre els empentaven i fins i tot els etzibaren algun cop.
Podeu veure el vídeo de l'acció fent click AQUÍ



Després de l'acció, un centenar de persones ens vam concentrar davant la porta del Palau de Congressos rere una pancarta amb el lema 'La família nuclear és radioactiva! Aturem l'ofensiva ultracatòlica! Destruïm l'heteropatrircat!'.
Durant la concentració es van cridar lemes pel dret a l'avortament, contra l'homofòbia i la transfòbia, contra la impunitat ultracatòlica i en pro d'una societat antipatriarcal.


Acabada la mobilització davant les portes del Palau de Congressos, els concentrats vam desplaçar-nos fins la plaça Universitat per tal de participar a la manifestació del Fòrum Social Català en forma de Bloc Rosa.















1 comentari:

Anònim ha dit...

enhorabuena por la accion ! un ejemplo gracias !
dbarrio