4 de febr. 2008

Can Vies és del barri

Pensem que establir xarxes entre els diferents moviments socials és essencial per a aconseguir la transformació de la societat i és per això que des de fa uns mesos ens trobem a Kan Vies i hi portem a terme kafetes, xerrades, passis de videos, entre d’altres…

Volem insistir en el fet que Kan Vies compleix una funció molt important al barri de Sants perquè vertebra diferents moviments socials de la ciutat. Sants és, a més, un barri de Barcelona que es troba en de-construcció, on l’especulació inmobiliària i els interessos privats s’interposen cada vegada més a les necessitats dels habitants del barri .

Creiem que és important que s’alliberin espais al marge del mercat, i sobretot per a col•lectius com els nostres on sentim que els espais d’oci mercantilitzats son doblement opressors. D’una banda perquè ens oprimeixen econòmicament, ens precaritzen, i de l’altra, perquè reforcen un sistema heteropatriarcal del qual ens sentim exclosos.

Volem afegir que no només ens sembla important que s’alliberin espais sinó que aquests espais se solidaritzin públicament amb la nostra lluita, la del moviment transgènere, transsexual, gai, lèsbic, bisexual… entre d’altres.

Per a nosaltres Kan Vies ha estat sempre un espai obert i accesible, un espai de trobada, ple de gent disposada a enriquir-se de nous moviments, de noves lluites. I no només és obert perquè ens deixin entrar sinó perquè fan un esforç per a apropar-se a nosaltres i és un fet que agraïm.

Tot i que sabem que per alguns aquestes anècdotes no justifiquen l’alliberament d’un espai, per a nosaltres és la forma més vàlida de defensar-lo, és explicar en quina mesura per a nosaltres Kan Vies és un espai de transformació, en quina mesura és revolucionari, i en certa manera únic.

Kan Vies és el primer centre social okupat on vam fer una Kafeta Trans, una kafeta on explícitament les persones que gestionaven l’activitat eren transsexuals o transgèneres. Això no passa a la majoria de cases i ens sembla molt rellevant que la gent de Kan Vies ens recolzi, ens ajudi i potenciï aquests espais.

Kan Vies és per a nosaltres un canal segur de visibilitat, un espai on fer política i on fer xarxa. Kan Vies és un espai gestionat per activistes valents i compromesos, activistes que admirem.



Ja ha sortit la sentència del judici del CSA Can Vies i és favorable al Centre Social.

Divendres 1 de febrer va sortir la sentència del judici que es va celebrar el passat dijous 24 de gener, on TMB demandava als "ignorats ocupants" del CSA Can Vies. La jutge dóna la raó als okupes contra TMB i no seran desnonats segons aquest procés. La jutgessa en la seva sentència considera que l'empresa municipal s'ha equivocat i havia d'haver demandat el sindicat CNT, entitat a la qual està cedit el local des de 1984, en lloc d'intentar expulsar els okupes que l'utilitzen des de 1997.

Des de Can Vies es celebra aquest resultat tot i saber que encara queda molt per a fer per a que es reconegui que aquest centre social no ha de desaparèixer doncs és necessari per als moviments socials del barri.



Des de la Guerrilla Travolaka volem felicitar els nostres companys i companyes de Can Vies per aquesta fantàstica notícia!