18 de juny 2007


MANIFEST


A la Guerrilla Travolaka creiem en el poder que té mostrar-se, parlar del nostre cos, de la nostra sexualitat, de la nostra diferència i de les mil identitats que s’amaguen rera una mateixa etiqueta: “Trans”. Busquem Visibilitzar i parlem en primera persona.

Volem apoderar-nos del gènere, redefinir els nostres cossos i crear xarxes lliures i obertes on poder desenvolupar-nos, on qualsevol persona pugui construir els seus mecanismes de seguretat contra les pressions de gènere.

No som víctimes, les nostres ferides ens serveixen d’escut.


Enfront la trans-normativitat que imposen una estricta moral mèdica i un sistema de gèneres binòmic, proposem noves formes alternatives d’entendre i construir el cos. NO es tracta d’un tercer gènere, ja que ni tan sols creiem en un primer ni en un segon; es tracta de poder expressar lliurement el nostre gènere, entenent la utopia que això suposa, i les pressions que existeixen.


Ens presentem no com a terroristes sinó com a pirates, trapezistes, guerrillers, RESISTENTS del gènere.


Defensem el Dubte, creiem en el “tornar enrera” mèdic com un seguir cap endavant, pensem que cap procés de construcció pot qualificar-se d’IRREVERSIBLE. Volem visibilitzar la bellesa de l’androgínia. Creiem en el dret de treure’s les benes per a respirar i en el de no treure-se-les mai, en el dret d’operar-se amb bons cirurgians i no amb CARNICERS, en el lliure accés als tractaments hormonals sense necessitat de certificats psiquiàtrics, en el dret d’auto-hormonar-se. Reivindiquem viure sense demanar permís.


Creiem en l’acció directa contra la transfòbia. I per això pensem que cal redefinir els límits d’aquesta fòbia, entenent que suposa el rebuig de qualsevol expressió d’identitat de gènere no-normativa, no només la transsexual.


Posem en dubte el protocol mèdic espanyol que des de fa anys estableix unes pautes absurdes i trànsfobes per a qualsevol ciutadà/ana que vulgui prendre hormones del seu “sexe contrari”. No creiem en les disfòries de gènere, ni en els trastorns d’identitat. No creiem en la bogeria de la gent, sinó en la bogeria del sistema. No ens classifiquem per sexes, nosaltres som tots/es diferents independentment dels nostres genitals, les nostres hormones, els nostres llavis, ulls, mans…

No creiem en els papers, en el sexe legal. No necessitem papers, ni mencions de sexe al DNI. Creiem en la circulació lliure d’hormones (que, de fet, ja existeix).

No volem més psiquiatres, ni llibres de psiquiatres/psicòlegs, no volem més “tests de la vida real”.

No volem ser tractats com a malalts mentals, perquè no ho som… I així és com ens tracten des de fa molt de temps!


Creiem en l’activisme, en la constància, en la visibilitat, en la llibertat, en la resistència…

A la Guerrilla Travolaka no hem triat ser guerrillers.

Tots tenim la nostra pròpia guerra, però no tots/es saltem al camp de batalla…


Benvingut/da a la Guerrilla Travolaka.