18 de juny 2007

Actes contra la psiquiatrització dels Trans


Per veure ses addesions a sa Concentració, teniu un enllaç a sa part superior del bloc.

Us recordem que per adderir-vos a aquesta convocatòria com grup, associació o entitat, només cal enviar un mail al nostre correu electrònic: guerrillatravolaka@gmail.com.

Gràcies a tots els què us heu adderit fins ara, no us podeu imaginar fins a quin punt us agraïm el vostre suport! Us recordem els nostres:

Actes: 29 de Juny:

Assemblea Trans: De 9.30 a 14.30 h. Al Pati LLimona (BCN)

Concentració: 17 h ( Dpt. de Psiquiatría del Hospital Clínico, Carrer Rosselló entre Muntaner i Casanova).

Acte Central: 19 h: Taula rodona amb representants de grups com les Panteras Rosas de Portugal, RED Lac Trans (Red Latinoamericana y del Caribe de personas trans), una representante de las Panthèrese Roses de Paris, la Guerrilla Travolaka i després.... FestaTrans!

Dissabte 31:

Manifestació per l' alliberament lèsbic, gai, transsexual, transgènere, bisexual:Gener@'t, construeix-te sense transfòbia.

Festa Unitària Popular a Plaça Universitat. Performance d'erika Duende i concert de Luve... i més festa!



----------------------------------------------------------------------------------

Per què una Assemblea Trans Internacional i una Concentració?

Donat que els activistes contra la transfòbia i la psiquiatrització estem molt dispersos en el territori, i que la normativitat trans ens ofega, des de la Guerrilla Travolaka hem organitzat un espai de debat per retrobar-nos i posar en comú les nostres lluites. Aquesta trobada tindrà lloc el proper 29 de juny a l’Assemblea Trans de Barcelona (de 9.30 a 16.30 h) al Pati Llimona, (Carrer Regomir, 3). El punt de partida per al debat que proposem en aquesta assemblea és la lluita contra la transfòbia i els processos de psiquiatrització dels i les trans.

Entenem la trànsfobia com una pressió de gènere i discriminació de les identitats de gènere no-normatives i, per tant, pensem que per lluitar contra aquesta no cal pertànyer a cap identitat concreta. És a dir, que l’assemblea és oberta a tothom, trans i no trans.

Ens interessa construir una xarxa d’activistes sòlida amb la que poder comptar des dels nostres respectius territoris. Una xarxa amb capacitat de mobilitzar-se i amb intenció de visibilitzar-se, una plataforma inter-territorial que faciliti el diàleg entre activistes.

A la Guerrilla Travolaka ens sembla important trobar-nos entre nosaltres, entre activistes i grups, i donar a conèixer les nostres militàncies, participar dels nostres projectes. Pensem que en aquest moment és molt important que denunciem els processos de psiquiatrització, els certificats de "disfòria de gènere" i la HeteroTransNormativitat mèdica des d’una perspectiva inter-estatal. Per això cal que sapiguem qui som i des de quines posicions lluitem. Hem pensat que és important trobar-nos en aquest moment perquè: - El Parlament de l'Estat Espanyol va aprovar a principis del 2007 la Llei per la Identitat de Gènere. Aquesta exigeix el certificat de "Disfòria de Gènere" (que també és necessari per poder-se hormonar dins l'Estat Espanyol) i dos anys de tractament hormonal per aconseguir un canvi de nom i sexe al Document Nacional d’Identitat. Així doncs, l’Estat ha avalat la implicació de la medicina i la psiquiatria en els processos de transició. -

Aquest any el Dia per l’Alliberament Gai, Lèsbic, Transsexual i Bisexual de Barcelona està dedicat a la lluita contra la transfòbia. Cal dir que la celebració del 28 de Juny a Barcelona és una de les poques manifestacions europees que estan organitzades per les mateixes associacions d’arreu de Catalunya, i no des de cap institució. No és un dia de celebració, sinó de reivindicació, de visibilitat al carrer i d’acció. Per això, la manifestació i els actes de la setmana d'aquest any (del 25 al 30 de juny) estan centrats en el gènere i la transfòbia. El lema és: Genera’t, construeix-te sense transfòbia.

Presentem com a objectius de l'Assemblea Trans: - La creació d'una eficient xarxa d'activistes i d'aliances estratègiques. - Definir la transfòbia als diferents territoris. - Idear junts estratègies d’acció contra la psiquiatrització/medicalització dels trans. - Noves Assemblees i noves dates.

Tot i ser la primera vegada que se celebra aquesta assemblea, el nostre projecte no vol ser una iniciativa aïllada, sinó que vol establir una dinàmica de treball en la que els activistes ens retrobem periòdicament.

Us hi esperem a tots!!